Creatief met Word

In de serie Creatief met Word beschrijf ik hoe je veel creatiever kunt omgaan met Word. Boeken over Word zijn meestal erg technisch en behandelen vaak uitsluitend de aanwezige functies en hoe ermee te werken. Voor mij is de praktijk het uitgangspunt: aan de hand van duidelijke voorbeelden geef ik aan hoe je kunt spelen met letters, afbeeldingen en vormgeving. Uitgelegd wordt hoe je je eigen project kunt uitvoeren en zelf je eigen wenskaarten, briefpapier, visitekaartjes of ontwerp van een kalender voor je familie kunt ontwerpen. De serie Creatief met Word bestaat uit drie delen en is uitgegeven door Uitgeverij Cantecleer, onderdeel van Tirion Uitgevers b.v. te Baarn.

PL-0039

Spelen met letters
In Spelen met letters vind je allereerst achtergrondinformatie en uitleg over letters, dingbats, de opzet van een tekst in tabellen en de opmaak met randen en arcering. Tussen de theorie staat telkens een praktische oefening; je kunt dus direct aan de slag. Verder vind je een bladergedeelte met stap-voor-stap uitleg voor het maken van cadeaulabels en boekenleggers, geboortekaartjes, een kaartje met een kaartje en een traktatie. Alle voorzien van tips voor de afwerking. Verder informatie over papier en afdrukken, lettertypen en dingbats en heel veel voorbeelden.

isbn 90 213 3479 8 | € 12,95
de lettertypen die in dit boek zijn gebruikt, kun je gratis downloaden vanaf Downloads

PL-0038

Knippen en plakken met afbeeldingen
Knippen en plakken is een verdieping van wat je in Word allemaal met foto’s en afbeeldingen kunt doen. Het beschrijft onder meer hoe je afbeeldingen kunt invoegen uit je eigen bestand of uit de Word clipgalerie, hoe je de clipgalerie gebruikt en deze vanaf de website van Microsoft kunt aanvullen met nieuwe, zelfgekozen afbeeldingen en hoe je afbeeldingen en foto’s van formaat kunt veranderen, de helderheid en het contrast wijzigt en ook kunt bijsnijden. Verder aandacht voor de toepassing van WordArt en het tekstvak voor het plaatsen van teksten op en in afbeeldingen en natuurlijk ook het zoeken en vinden van afbeeldingen op Internet en het downloaden naar en bewaren op je eigen computer.

isbn 90 213 3518 2 | € 12,95
de lettertypen die in dit boek zijn gebruikt, kun je gratis downloaden vanaf Downloads

PL-0042

Technieken voor wenskaarten
In Technieken voor wenskaarten wordt beschreven hoe je met Word een basis of een gehele wenskaart kunt maken. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: letters en alles wat er mee samenhangt, zoals gebruik, vorm, sfeerbeeld, kleur en opmaak. Verder stap voor stap beschrijvingen van pagina-instelling tot het afdrukken voor het opzetten van een wenskaart met de functie tabel of met het tekstvak. Uitleg hoe je in een tabel of tekstvak afbeeldingen en foto’s uit eigen bestand of uit de clipgalerie van Word kunt invoegen. Uitleg van het opzetten van een basis voor een wenskaart met 3d, waaronder het rondzetten van tekst met WordArt. Tot slot is er nog aandacht voor handige programmaatjes als een fontmanager voor het organiseren van lettertypen en een colorpicker voor de juiste kleurkeuze.

isbn 978 90 213 3784 5 | € 14,95
de lettertypen die in dit boek zijn gebruikt, kun je gratis downloaden vanaf Downloads

PL-0040

Hobbytoppers
Als aanvulling op de serie Creatief met Word vind je in de Hobbytoppers een groot aantal voorbeelden met werkbeschrijving. Ter inspiratie of om (exact) na te maken. Er zijn twee Hobbytoppers, nl. Gelegenheidskaarten met de computer en Kerstkaarten met de computer.

isbn 978 90 213 3605 3 | € 9,95  ||  isbn 978 90 213 3709 8 | € 9,95
de lettertypen die in dit boek zijn gebruikt, kun je gratis downloaden vanaf Downloads

PL-0041