DIY Sintzakken

Elk jaar opnieuw probeer ik een eenvoudige, lowbudget verpakking te vinden voor de cadeautjes voor ons Sinterklaasfeestje. Dit jaar verpak ik alles in Sintzakken. Zelf gevouwen van kraft papier en gedecoreerd met de restanten Project NL kaartjes en snijbestanden van vorig jaar, wat washitape en een setje knijpers. De naamstickers maak ik met een dymotang.

Kraftpapier kun je werkelijk overal kopen en de prijs zal je meevallen. Een rol van 2 meter x 70 cm. koop je bij de Hema al voor € 1,50. Koopje! En daar kun je heel wat zakken voor vouwen.

pl-0509

De zakken heb ik gezellig bij elkaar op het kastje gezet, inclusief de ‘vergeten’ pepernoten en schuimpjes, die ik in een keukenkastje tegenkwam. Het clipboard met onze Alexander als hulppiet heb ik erbij gehangen. Geloof me… ik begin al helemaal in Sinterklaassfeer te komen.

pl-0508

Voor het vouwen van de zakken volg je de volgende stappen:

  1. knip of snij een strook papier
  2. vouw de beide zijden van het papier naar het midden (laat de helften elkaar iets overlappen)
  3. plak de zijden met washi-tape aan elkaar
  4. vouw de zak aan de onderzijde dubbel
  5. vouw de hoeken in de ondervouw van buiten naar binnen naar elkaar
  6. vouw de beide helften van de ondervouw naar elkaar en plak ze vast met washi-tape.

pl-0503

Het idee voor het vouwen van de zakken is overigens niet van mezelf afkomstig. De zakken kun je in allerlei vormen en maten terugvinden op Pinterest. De uitwerking en bovenstaande schematische weergave is wel van mezelf.

Tot slot nog een tip: des te groter je de ondervouw maakt, des te breder de bodem van de zak wordt. Heel veel vouwplezier. Mocht iets niet duidelijk zijn, dan hoor ik dat graag.