Nog meer kleuren

Een nieuwe challenge! Aly en ik doen nog een keertje mee met Gerjon en Minke en ditmaal kunnen alle remmen los: een werkstuk naar keuze, zolang we ons maar houden aan de kleuren.

pl-0497

De inspiratie voor deze kleurcombinatie komt van bovenstaande foto. Ik was helemaal weg van de kleurenmix en heb ‘m daarom snel bij mijn andere kleurinspiratie gestopt.

Kleuren kun je op veel manieren bewaren. Zelf werk ik veel digitaal en gebruik ik een zgn. colorpicker. Hiermee ‘pick’ je de kleuren uit de foto en heb je snel een duidelijk overzicht.

Maar wat digitaal kan, kan natuurlijk ook met papier. In dat geval kies ik cardstock dat het beste bij mijn bron past, pons er cirkels van en plak ze bij elkaar in mijn schrift. Of ik maakt een eigen mix, pons cirkels uit mijn voorraad papier en schuif net zo lang totdat ik mooie combinaties gevonden heb. Toen ik juni van dit jaar instapte bij Stampin’ Up was ik al behoorlijk enthousiast over al die kleuren inkt en cardstock en eigenlijk wordt dat enthousiasme alleen maar groter. Met een basisassortiment heb je namelijk al snel een enorm kleurbereik. Zo handig!

Kleur kan een foto accentueren, maar ook helemaal verbleken. Het is dan ook een belangrijk instrument bij het vormgeven. Door af en toe lekker met kleuren te spelen, ontwikkel je een goed kleurgevoel. En het is nog heerlijk ontspannend ook.

 

pl-0485

Kleur kan ook een goede bron van inspiratie zijn. Meestal kies ik mijn foto’s als uitgangspunt voor mijn layout. Leuk papier of journaling kaartjes erbij en hup aan de slag. Maar dat kun je natuurlijk ook omdraaien door een mooie kleurcombinatie als uitgangspunt te nemen. In het begin is dat wel even wennen hoor, maar door deze manier van werken komen ook andere foto’s in beeld. Zelfs foto’s die je in eerste instantie niet direct zou kiezen.

Voor deze challenge ben ik vanuit de kleuren aan de slag gegaan. Ik wilde de combinatie vastleggen en tegelijkertijd kijken hoever ik kwam met mijn foto’s. De kleuren zitten overigens in het kleurpalet voor het najaar/voorjaar 2016/2017.

pl-0491

Mijn werkwijze was eenvoudig. Allereerst heb ik de best passende kleuren uit mijn cardstock gehaald, cirkels geponst en journaling kaartjes gesneden. Daarna ben ik gaan mixen met wat foto’s die ik de afgelopen week in mijn favoriete winkels heb gemaakt. Zeker rond Sinterklaas en Kerst is het heerlijk rondneuzen.

Omdat ik de foto’s alle aandacht wilde geven, besloot ik geen embellishments te gebruiken en de journalingkaartjes samen te stellen uit dat wat ik had geponst en gesneden.

Het blauwe kaartje met de 9 cirkels heb ik al vrij snel opzij gelegd. Op zich is het een leuk kaartje, maar in combinatie met de rest bleek het te veel aandacht van de foto’s weg te nemen.

pl-0492

Gaandeweg miste ik ook wat contrast. Ik heb dat opgelost door extra wit toe te voegen. In plaats van wit had dit bv. ook mosterdgeel kunnen zijn. Ik koos voor wit omdat ik dat uiteindelijk het mooiste met de tekst vond combineren.

En het kaartje met de cirkels… Zonde om weg te gooien, toch?

pl-0490

Tot zover mijn uitwerking. Snel naar Aly, Gerjon of Minke. Veel plezier!

pl-0494-aly
Aly
pl-0494-gerjon
Gerjon
pl-0494-minke
Minke