Stempel mee!

Challenge Stamp with US on Thursday
Regelmatig dagen Minke en Gerjon elkaar uit om een werkstuk te maken en kiezen om beurten het kleurschema. Ze noemen het de Challenge Stamp with US on Thursday. 

Ik doe ook een keertje mee en mocht zelfs de kleuren uitzoeken. Niet echt lastig, want ik wilde graag een paar Project Life layouts maken met de Moroccon suite van Stampin’ Up.

Dit is de aankondiging van de uitdaging met de kleurcombinatie:

fbc9440d-6808-440e-a7bc-854414cc6352

Moroccan suite
De serie Moroccan bestaat uit designer papier, een stempelset en washitape. Ik heb deze gecombineerd met foto’s van het uitstapje met Querien naar Istanbul. Het was die week verschrikkelijk weer. Veel regen. Koud ook. De foto’s zijn daardoor wat somber. In combinatie met het fraaie kleurpalet van de serie is het toch een mooi geheel geworden.

8 inch
Sinds de introductie van de 8 inch albums (20,32 x 20,32 cm) maak ik mijn Project Life layouts op dat formaat. Lekker compact en het album is ook makkelijk overal mee naar toe te nemen. Er zijn twee soorten pockets: één met 4 vakjes (ca. 10 x 10 cm) en één met 1 vak (ca. 20 x 20 cm). That’s it, dus geen keuzestress. Gewoon lekker aan de slag met een grote layout of kleine kaartjes.

vijf layouts
In totaal heb ik vijf layouts gemaakt. Een impressie, want het was uiteindelijk ook maar een uitstapje van vijf dagen. Dit is mijn stapeltje:

pl-0404

Los papier, een stempelset en washitape
Met los papier, een stempelset en washitape heb je eindeloos veel mogelijkheden. Ideaal natuurlijk, maar bij het maken van strakke, eenvoudige layouts, bleek dat toch nog een hele uitdaging. Maar daar ging deze opdracht ook over. Om te voorkomen dat het een ‘dolle boel’ werd, heb ik per layout 2 foto’s van 10×10 cm vlakvullend verwerkt. Hierdoor ontstond er voldoende tegenwicht voor ‘drukke kaartjes’.

pl-0414

Journaling
Voor de journaling heb ik heel wat geëxperimenteerd met stempels en getypte tekst. Ik heb zelfs tekstkaartjes door de Minc gehaald. Leuk, maar het was niet echt wat ik wilde. Geprinte tekst maakt een layout snel te statisch. Daarom heb ik ze gecombineerd met woorden uit een oude serie van Heidi Swapp. Het nonchalante van deze letters zwakt het statische enigszins af, waardoor het totaal levendiger wordt.

pl-0405

Voor deze layout heb ik op een basiskaartje van 10×10 cm 4x een rozet gestempeld in de kleur Delightful Dijon. Om een lichte afdruk te krijgen, heb ik de stempel telkens eerst afgestempeld. Daar waar de stempelafdrukken elkaar overlappen is de afdruk donkerder, wat niet alleen een speels effect oplevert, maar ook een mooie verwijzing is naar al die verweerde mozaïeken die we overal tegenkwamen.

De tekst heb ik direct op het kaartje geprint. Hoe je dit kunt doen, lees je hier. Tot slot heb ik een randje papier toegevoegd en het woord Pretty erop geniet. De zwarte dot is een verwijzing naar een grapje over een punt in ons gezin, waar Q en ik in Istanbul regelmatig om gelachen hebben. Vandaar dat ‘de punt’ ook in alle layouts terugkomt.

pl-0410

pl-0412

De twee andere journaling kaartjes zijn in stijl met het eerste kaartje: tekst direct geprint op 10×10; een gewone stempelafdruk in Cayun Craze en Dapper Denim, woorden uit de oude doos, de tekstjes van de locatie eveneens geprint en uitgestanst en de punt. Clean & simple.

pl-0409

Voor alle layouts heb ik de foto’s naar 10×10 cm bijgesneden, behalve voor deze. Hiervoor heb ik bewust een staande foto gekozen en deze laten doorlopen in het vakje erboven. Een leuke optie voor wat afwisseling in het totaalbeeld.

En dit was dan mijn bijdrage aan de challenge. Als je benieuwd bent naar het werk van Minke en Gerjon, klik dan snel op een van onderstaande knopjes.

pl-0413-chgpl-0413-chm